Kontakt og Læs Mere

Hvor går ferien hen?

Det er ved at være ferietid. Turen går til? Uanset hvor vi tager på ferie, vil der noget man skal være opmærksom på, for at ferien bliver en succes, og I kommer hjem i god behold.

Her er en checkliste.

Hvad skal du checke før du rejser og hvad skal du være opmærksom på når du er på din feriedestination.

Vaccination

Check før du rejser, om der er forholdsregler omkring vaccination. Du kan læse mere om dit rejsemål på Statens Serum Instituts side: http://rejser.ssi.dk/rejser/

Medicin

Sørg for du har den medicin, som du skal bruge til dagligt. Check med dit apotek, om det kræver “medicin-pas” at tage medicinen med på ferien. Skal du bruge et “medicin-pas” skal du bestille det i god tid på dit apotek.
Der er også en god ide, at have det mest basale medicin (hovedpinepiller, plaster, støttebind, myggebalsam, jod, medicin mod diarre mv). Det er meget lettere at have med hjemmefra, end skulle bruge feriedage på at finde det du har behov for.

Læge og tandlæge

Find en læge/tandlæge, som kan et af de sprog du taler. Herefter koder du det ind på din telefon før du rejser. Sørg også for at kode alarmnummeret ind i telefonen.

Vand fra vandhanen

De fleste steder i Europa kan man drikke vand fra hanen. Nogle steder har man tilføjet klor til vandet, og andre steder kan det have en grim smag. Vil du være helt sikker, så drik flaskevand. Husk, at i varmen er det særligt vigtigt at drikke meget vand!

Køresyge

Autobahn, bagsæde og mindre børn er ofte “no-go”. Man risikerer let køresyge. Det kan forebygges enten med en tablet mod køresyge. Eller bedre at sørge for at aktivere alle i bilen med lege, så der ikke er fokus på at man kører i bil.

Forkølelse

Forkølelse er ofte noget man oplever, hvis man skiftevis opholder sig i air-conditionerede rum/biler og udenfor i varmen. Det er bestemt ikke altid en fordel, at have A/C tændt, da det kan være medvirkende til halsproblemer og forkølelse. Så brug air-conditionering med omtanke.

Solskoldninger

Man SKAL modvirke solskoldninger med solcreme med en relevant faktor. Så kort kan det siges.
Solskoldninger kan medvirke til hudkræft.

Bliver du skoldet, drik rigeligt med koldt vand. Køl huden af. Brug evt. en stærk afkølet sort te på den forbrændte hud.
Sørg for at bruge en tynd lotion.
Opsøg læge, hvis skoldningen er alvorlig.

Jet-lag

Er man på en kort ferie, kan det være rigtigt irriterende, at kroppen/hjernen ikke kan finde ud af om man skal sove eller være vågen.
Du kan tage forholdsregler ved at sove i flyveren eller holde dig vågen gennem lang tid. Alternativt er der nogle der anvender Melatonin. Det er receptpligtigt i Danmark.

Hedeslag

Får man et hedeslag skal man køles ned. Stik fødderne i et badekar med koldt vand. Hjælper det ikke indenfor kort tid, bør man opsøge læge.

Maveproblemer

Diarre og maveproblemer opstår ofte under ferier. Det kan blandt andet skyldes bakterier i poolen, mad eller vand. At drikke coca-cola er desværre ikke et råd, som er effektivt. Der skal typisk håndkøbsmedicin med i rejseapoteket. Tal med dit apotek og forbered dig inden I tager afsted. Et lille tip til sidst er, at tage en flaske Silicolgel med i rejseapoteket. Det virker forebyggende og risikoen for maveproblemer i ferien er meget mindre.