Kontakt og Læs Mere

Tager du arbejdet med på ferie

Folkevognskoncernen i Tyskland har haft sit at kæmpe med gennem det seneste år. Hele sagen omkring snyd har givet en masse stress på alle niveauer. VW ledelsen har for alvor taget hånd om medarbejderne. Det er slut med arbejdsmails uden for arbejdstiden. Så ikke noget med at tage arbejdet med i ferien eller i weekenden.

På hele tiden

I den digital verden går alt meget hurtigt. Vi er “på” konstant og det kræves at vi svarer på mails, telefonopkald, SMS, Facebook, LinkedIn uanset om vi er på arbejde, i skole eller har fri. Det stresser vores hjerne, at den hele tiden bliver bombarderet med ting som man skal forholde sig til.

Undersøgelser viser at hver dansker, i gennemsnit, har fat i mobiltelefonen 151 gange i døgnet. Det er over 50.000 gange om året. Vi kan også se, at mobilen bruges mere og mere til søgninger, sociale medier og køb på internettet. Er det blot blevet en vane at man skal være på eller er det et tilvalg? Det er for absolut de fleste en ubevidst handling, og mobilen er blevet central i mange liv.

Datastress

Afhængigheden gør, at vi ikke slapper af i vores fritid. Slapper vi ikke af, får hjernen i ro, og vi er gearet op grundet de mange og konstante impulser. Samtidig ser vi, at det går ud over det sociale, at man er social på nettet. Du får stress af ikke at slappe af, så det er godt for dit velbefindende og familien, at du begynder at tage det med ro.

Gode råd mod stress

Det er ok ikke at lave noget i ferien

Lav et feriesvar på din mail

Læs ikke din arbejdsmail når du har fri / ferie Slå besked notifikationer fra på mobilen

Undgå at læse nyheder i ferien.

Drop vejrudsigten (vejret er det samme om du ser vejrudsigten eller ej)

Drop TV i sommertiden.

Du slipper for genudsendelser!

Kort og godt: Brug din tid med andre!