Kontakt og Læs Mere

Ører - de skal bare være rene og friske

Sundhed. Forbavsende mange lider af for megen ørevoks og kløe i øregangene – her er en historie om en dame, der klarede problemet på en nem og effektiv måde…

 Joan Frederiksen er en travl dame, der trods sine 63 år og status som efterlønner aldrig har følt, at hun har haft så meget at se til:

- Jeg aner ikke, hvordan jeg fik tid til at passe mit job, dengang jeg havde et, siger hun.

Joan bor med sin kæreste i udkanten af Aalborg – det vil sige, bor og bor, hun bruger mere og mere tid i feriehuset i Portugal:

- Børnene er jo voksne og har deres egen familie, så der er ikke noget, der binder mig og John til Aalborg. Vi trives godt i Portugal, går på markedet, køber fisk og drikker hvidvin. Børn og børnebørn kommer ned til os, når de vil se os, så jeg synes, at vi lever livet helt rigtigt nu.

Joan synes selv, at hun har været heldig med sit helbred. På nær de skavanker, der langsomt sniger sig ind i 60 års-alderen, har hun heldigvis aldrig fejlet noget alvorligt. Men for et års tid siden fik hun et lille problem, hun ikke havde mærket noget til tidligere:

- Jeg synes pludselig, at jeg ikke kunne høre så godt på mit højre øre, og jeg blev ret nervøs. Skulle jeg nu pludselig til at bruge høreapparat? Men få dage efter, da jeg var i bad, faldt der pludselig en stor klump ørevoks ud af mit øre. Det var virkelig befriende at mærke, at der pludselig var ”fri bane” igen. Øret virkede utroligt frisk og rent – og der var slet ingen problemer med at høre, siger Joan Frederiksen.

 

Vaxol – nem løsning

Men kort efter vendte problemet tilbage igen, og efter flere forgæves forsøg med at slippe af med den uvelkomne ørevoks, henvendte hun sig på apoteket.

- Jeg blev anbefalet et produkt, der hedder Vaxol – en ørespray, der lynhurtigt opløser og fjerner ørevoks. Et pust i øret – og øregangen er frisk og ren igen. En herlig fornemmelse i øvrigt. Jeg vil anbefale det til alle, faktisk også til dem uden for megen ørevoks… Og som en sidegevinst forsvandt samtidig en begyndende, irriterende tørhed i øregangene, som jeg også havde døjet med i længere tid.

Joan Frederiksen fortæller, at hun tidligere ville have anvendt øredråber, men at det nu virker alt for besværligt i forhold til den nemme og praktiske Vaxol-ørespray:

Øredråber er besværlige, først en halv time på den ene side, så en halv time på den anden. Og efterskylning med varmt vand. Meget besværligt. Så er Vaxol-øresprayen meget nemmere. Og så er den ekstra god, fordi den også forebygger, at der danner sig flere vokspropper, siger Joan Frederiksen, der nu har Vaxol med i kufferten, når hun rejser afsted til sit elskede Portugal.

Fakta om ørevoks og Vaxol-ørespray

Ørevoks udsondres af små kirtler i passagen mellem det indre og det ydre øre og fungerer som et vandafvisende lag, der beskytter huden i øregangen og øret mod urenheder og bakterier. Normalt bevæger ørevoks sig gradvist ud af øret og erstattes med nyt. Men ind i mellem kan voksen klumpe sig sammen, sætte sig fast og danne en prop, der fylder øregangen eller presses mod trommehinden.

Rigtig mange døjer med for meget ørevoks. Det opstår ved f. eks. over produktion af ørevoks, smal øregang, brug af høreapparat el. høretelefoner, for megen hårvækst i øregangen og ved rensning af øregangen med vatpinde.

Undersøgelser viser f. eks., at 60 pct. af den ældre befolkning lider af for megen ørevoks samt 10 pct. af alle børn. Vaxol ørespray blødgør og opløser ørevoks, forhindrer udtørring, reducerer kløe, forebygger ørevoks og har i øvrigt en anti-inflammatorisk virkning. Produktet må anvendes af alle over 1 år og anbefales af ørelæger og audiologer. 


Vaxol ørespray indeholdende mindst 200 doser og fås på Apoteket og hos Matas.